Friday, March 30, 2007

Aqua z novim krmarjem ponovno v vodstvu po prvem round robinu

Za krmilo teama Aqua, ki si je včeraj v flotnih regatah prijadrala vodstvo prvega dne, je danes poprijel Novozelandec Cameron Appleton. V vseh šestih dvobojih je pometel s konkurenco in tako Aqui na Portorož Cupu 2007 zagotovil prestol tudi po drugem dnevu. A ker je danes za nami je prvi od dveh match race round robinov, težko govorimo o realnih uvrstitvah. Potrebno bo počakati, da posadke jutri odjadrajo še drugi round robin, po katerem si bodo znane točke, ki bodo upoštevane pri skupnem seštevku flotnih regat in jadralskih dvobojevanj.
Drugi regatni dan, namenjen sedmim letom jadralskih dvobojevanj, je sicer otvoril dvoboj domače Ekipe 44 in Couttsove Omege. Tako se je je kljub dežju in oblakom dan začel sila optimistično. Naši so namreč Couttsu izsilili penal, zaradi katerega je moral narediti kazenski obrat. Tako je Gašper Vinčec, ki je premierno krmaril Ekipi 44, našim že v prvem od sedmih letov prijadral prvo točko. Po včerajšnjem predzadnjem mestu so danes s tremi zmagami - najprej so premagali Omego, potem Magio Alike, v tretje pa še Mascalzone Latino - naši prijadrali skupno tretje mesto. Na realen seštevek bo seveda potrebno počakati na jutrišnji dan.
Najbolj suvereno je v prvem letu zmagala hrvaška posadka, ki je tokrat zaupala krmilo Tomislavu Bašiću. Slednji je prevlado nad svojimi nasprotniki, tudi Slovenci, ki jim je v petem letu zadal penal, držal vse do predzadnjega šestega leta. Takrat jih je modro prelisičil danski jadralski velemojster Morten Henrikson, sicer trener posadke +39 na Pokalu Amerike, z japonsko posadko Beecomn. Hrvati so z neverjetno uigranostjo in pravo mero agresivnosti na regatnem polju drugi dan zadali kar šest od sedmihmožnih udarcev, in tako trdno držijo skupno drugo mesto.
Team Omega je popravila lanskoletni vtis, ko si v dvobojevanjih niso priborili niti ene točke. Russell Coutts je danes trikrat izgubil in si tri točke nabral z zmago nad
Beecomom, Mascalzone Latinom in Magio Alike in kljub enakemu izkopičku kot naša posadka in Beecom (3 točke) končal današnji dan na petem mestu. Izkupiček je še kar dober, če upoštevamo kar nekaj težav z genakerjem, v enem od dvobojev so celo izgubili slovenskega člana posadke Toša Goljo, Coutts pa je celo moral posikati zdravniško pomoč, saj si je dodobro odrgnil koleno na grobem rasterju jadrnice razreda RC44. Na repu današnjega dne je ostala posadka Mascalzone Latino, ki se je danes dvobojevala s krmarjem Matteom Savellijem.

REZULTATI PRVEGA ROUND ROBINA (SEDEM LETOV):
1.) Team Aqua: 6 točk
2.) Cro-a-sail: 5 točk
3.) Ekipa 44: 3 točke
4.) Beecom: 3 točke
5.) Team Omega: 3 točke
6.) Magia Alike: 1 točka
7.) Mascalzone Latino: 0 točk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home