Saturday, March 31, 2007

Ko se sanje nadaljujejo ...

V Piranskem zalivu je v soboto po triurnem čakanju na veter ob 14. uri le prva dvojica zajadrala na že enajstem od predvidenih štirinajstih letov. Tako je lahko sedem posadk kljub dežju in šibkem vetru, ki sta sprva ogrožala današnje regate, nadaljevalo že včeraj začeti drugi round robin. Malo po tretji uri je posijalo sonce in ugodilo množici jadralskih navdušencev, ki si je dvobojevanja ogledala predvsem s spremljevalnih plovil. Tudi meni so se nadaljevale sanje. S fotoaparati se mi je pridružil Iluzionist, zadnji match race, med Aquo, prvouvrščeno, in drugouvrščenimi na Cro-a-sail, pa sem bila na jadrnici ... zmagovalcev. Jadralski perfekcionizem je nekaj, kar gledaš z odprtimi očmi.
Aqua je z dvanajstimi zmagami, vsemi mogočimi, pokazala popolno prevlado, kljub temu, da je Portorož Cup njihov regatni debi. "To skupno prvo regatno jadranje je prava mala avantura za vse nas. Pokazalo se je, da jadramo samozavestno in da posadka kot team deluje brezhibno. Naš ključ do uspeha je torej timski duh, ki tudi pod stresom deluje odlično. Regate v Portorožu so ene najbolj užitkarskih regat, kar sem jih kadarkoli odjadral", je povedal kamar Cameron Appleton. Očitno je kombinacija treh Novozelandcev, dveh jadralcev iz Dubaja, Kanadčana in dveh Američanov resnično zmagovalna.
Njihov lastnik je po zadnjem dvoboju resda tarnal, da mora že zvečer odleteti s svojim privatnim letalom v Dubaj, a ga je posadka v smehu prepričala, da je najbolje zapustiti športni prestol, ko si na vrhu. Kdo bo jutri za krmilom do sedaj zmagovalne Aque, bomo razkrili v nedeljo zjutraj.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home