Wednesday, April 11, 2007

Posteljne aktivnosti za zvišanje slovenske rodnosti

"Odgovornost do naroda se začne v postelji," mi je danes prišlo v ušesa na poti v službo. Besede gospoda Rodeta, ki iz Vatikana poziva k večji rodnosti v Sloveniji. Tako se je pridružil akciji Radia Center za zvišanje rodnosti v Sloveniji. Ne boste verjeli, ampak ljudje se preko radia prijavljajo k akciji, v sklopu katere se zavezuejo, da bodo delali otroke. Kličejo otroci, ki prijavljajo svoje starše, ker bi radi imeli še kakšnega bratca ali sestrico, pa mame, ki imajo dosti hčera, ki še nimajo otrok pri 33-ih, žene, ki že leta obupano prosijo može, naj jim "naredijo" otroke in se prijavljajo brez njihovega soglasja ... in potem kličejo in kričijo v radio, da kaj misli njihova žena, ko ju je prijavila ... Rodnost so lepo zapakirali v prodajni paket. Izžrebanim namreč podarjajo paket v Prekmurju, kjer bodo lahko v miru en vikend delali otroke v hotelu in se namakali v vodi, ki zvišuje plodnost. Človek ne more verjeti, da je tudi rodnost postala blago, ki se ga prodaja kot vsi ostali izdelki na trgu. "J'accuse! (obtožujem po slo.)" bom uporabila slavne besede naslova odprtega pisma Emila Zolaja tam iz konca 19. stoletja.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Se strinjam. Tale "akcija" radia Center mi je res bolana.
Imeti/ne imeti otroka....vse to je zelo, zelo intimna zadeva vsakega posameznika, največ para. Ne družine, ne sorodstva, sploh pa ne javnosti. Tko pač jaz mislim.

3:58 AM  
Blogger nadangel said...

A očitno se prodaja ... žal ... sicer pa: dokler so ljudje tolko poneumljeni, da bi za en posrani vikend paket delili svojo intimnost s celotno Slovenijo, do takrat bodo take, lahko rečem izkoriščevalske akcije obrodile sadove. Na koncu se itak ve, kdo profitira in kdo se naslaja.

4:30 AM  
Blogger Tine said...

A potrebuje katera seme? Samo tako, vprašam.. :D

1:33 PM  
Blogger nadangel said...

hvala tine, da si vprašal, ampak ne hvala...mogoče moraš na kak drugi blog vprašat :)

1:53 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ne razumem dobro glede na sliko-ponujaš seme svojega psa ali svojega :-)? Doma imam najlepšega psa na svetu in najboljšega fanta na svetu, tako da to ni pravi naslov :-)

2:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

oja, tole je ena boljših manifestacij obče demence zadnje čase... poleg odvratne ideje o nekakšni odgovornosti do naroda (medklic: kakšne, kurac, odgovornosti?! sam bom ne le ravnodušen do, temveč kar vesel mešanja slovenskih genov s priseljenskimi... inbreeding se ni še nikdar izkazal za koristnega, poglejmo npr. v Idaho, hehe), me neskončno zabava očitno jako skromno poznavanje osnov človeške biologije. hmmm, koliko dni v mesecu je povprečna človeška samička plodna?

2:48 AM  
Blogger B5 said...

Dejstvo je, da je nataliteta pomemben element ocenjevanja dolgoročne gospodarske rasti. Recimo Francija kotira više, ker povprečna francozinja ima 2 otroka, povprečna nemkinja pa nekaj manj.

Otroci so pomembni za blagostanje družbe. Moja žena ima odlično porodniško, a je kariero malo da ne obesila na klin.

Ko bomo stari, nas bodo ti otroci (in nihče drug) pedenali. Ko bomo stari, bomo tisti z otroci pričakovali podporo (nego) svojih otrok, tisti brez otrok, pa si bodo kupili to nego. To je de facto tržna logika.

Imam dva otroka in verjetno bomo imeli še enega ali dva. Dejstvo je, da te otrok ovira v karieri in da se moraš odreči marsikateremu udobju, a jebi ga (kletvica na mestu) tako sem se odločil in vozim mnogo prestar avto in delam veliko več, kot moji vrstniki, a se ne pritožujem niti NE OBTOŽUJEM ljudi, ki ne želijo otrok!

Radijske oddaje - pa se mi ne zdi vredno komentirat. Dejstvo je, da ob pomanjkanju zdrave debate se izrojevajo populistični debilizmi.
B5

1:53 PM  
Blogger Morska deklica said...

Borut, prav to je bistevno, da živimo po svojih prepričanjih, da ostanemo zvesti sebi, obenem pa ne obtožujemo drugih/drugačnih ljudi.
Lepo si opisal starševstvo-to da si starš in tega ne jemlješ za žrtev, ker otroci v življenja prinašajo nekaj najlepšega. Cenim in spoštujem odločitve ljudi, ki sebe ne prepoznajo kot starša. Koncu koncev gre za izjemno odgovorno vlogo, v kateri moraš biti konsistenten :-)

6:02 AM  

Post a Comment

<< Home