Friday, May 18, 2007


Če nimaš dobre ideje, bo šla mimo, kot gre ladja ponoči

Ideje nam švigajo vsakdonevno. Včasih pridejo naglas in nam povedo, da so tukaj, drugič se prikradejo potiho, da sploh ne vemo, da so se nam utrnile. Lahko švignejo v misli, padejo na nas kot meteorji z vesolja, se prikradejo od nikoder, drugič nastajajo v dooolgem, popolnoma nelinearnem kreativnem procesu, za katerega nikoli ne veš, koliko bo trajal in kaj mu bo prekrižalo pot. Prisilijo nas, da razmišljamo o stvareh, obrnjeno na glavo. "Če nimaš dobre ideje, bo šla mimo, kot gre ladja ponoči," je nekoč izrekel David Ogilvy. Dobra ideja vedno zmaga in najboljše je, da smo vsi lahko zmagovalci. Trenutno imam na nek prijeten način čisto polno glavo s procesi v mojem življenju - idejnimi službenimi (agencijskimi) procesi, procesi pripravljanja na izobraževalne izpite in idejne naloge ter procesi ustvarjanja najinega novega doma. No, tudi Rim ni nastal v enem dnevu :-)
Ne vem, kako se je utrnila zgornja ideja (oglas za testenine Mondo) nekomu na agenciji Jung von Matt iz Nemčije, ampak vem, da je dobra.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tole je pa nekam podobno okvirju za obesanje luck, mar ne?!

6:57 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ja, prav tistemu kuhinjskemu, ki si si ga ti zamislil :-)

2:26 AM  
Blogger maja said...

jah, ideje pridejo in gredo.. zato je vedno dobro met listek papirja v žepu. in držat gofljo, dokler jo dobro ne premisliš oziroma razviješ do konca.

in kako napreduje prenova?

1:26 AM  
Blogger Morska deklica said...

Midva imava temu namenjen kulten Moleskin zvezek, v katerem so, priznam, večinoma Iluzionistovi svetlobni presežki - kreativni prebliski. Pri idejah je pa res tako, da včasih nimajo lastnika ali spremenijo lastništvo ali pa si jih kar naenkrat lastni več lastnikov hkrati :-) Prenova - kmalu bo zalaufala še pečica :-)

1:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

Recimo da je tale kmalu zelo relativno misljen :-)

3:22 AM  
Blogger maja said...

pazi na zvezek. :) ... da ga ne spečeš v pečici. :)

3:02 PM  

Post a Comment

<< Home