Monday, May 07, 2007

Navigare necesse est

"Jaz ne vem, kako lahko folk hodi v hotele na morje. Morje je narejeno, da se pluje po njegovi gladini. Definitivno tudi ni narejeno, da se šari tam spodaj, kjer živijo ena čudna bitja,"je ob pogledu na hotelski kompleks Bernardin pripovedoval prijatelj, striktni jadralec. Vsi zadekani z jadralskimi oblačili smo po regati za državni pokal na jadrnici bežali pred nevihtami, ki so grozile nad Trstom, Koprom in Izolo. Bil je dolg dan sonca, dežja, neviht, strel, močnega vetra in brezvetrja, jadralske sreče in dvakrat tudi smole ter da ne pozabim veliiiike mavrice. Skratka, ni nam bilo dolgčas in v Katki so na plano prišli občutki, ki so bili zvezda stalnica življenja do zime, ko je jadrnica, na kateri smo trenirale zadnja leta, dobila novega lastnika. "Navigare necesse est", so rekli stari Rimljani. In kako so imeli prav.

4 Comments:

Blogger nadangel said...

Kaj pa drug del? saj veš...vivere non est necesse? No, s prvim delom se ziher strinjam...tako ali drugače metaforično...

4:07 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ja, po tem, da je potrebno pluti, so nadaljevali še s tem, da živeti pa ni treba, samo s tem zadnjim se pa ne bi čisto strinjala :-)

4:32 AM  
Blogger nadangel said...

no, saj jaz tut ne...ampak sem te morala malo "piknit"...

4:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ja sam ko poznaš celo zgodbo veš da so nekako imeli prav!

11:16 AM  

Post a Comment

<< Home