Monday, May 28, 2007


Mariza - ko angeli obstajajo

Bil je topel sobotni večer. Večer toplega presenečenja, ki je v moje naročje dobesedno padlo iz ščitnika za sonce v njegovem avtu, v katerega je sijalo toplo sonce :-) V platneno streho Križank se je ujemal vetrič iz nevihtnih oblakov. Prihajal in odhajal je kot refuli na vodi - zdaj ga vidiš, zdaj ga imaš v jadrih in zdaj lahko ponovno zategnemo jadra ... Prihajal je kot spreminjajoča razpoloženja, ki jih je karizmatično v naše žile vnašala Mariza - nova kraljica fada, kot ji pravijo. Fado kdaj tako tipično nostalgičen, žalosten, pa čeprav nismo razumeli niti besede portugalsko, a so njen glas in ženstvene kretnje, ki jih je vlekla v soju luči, povedali vse. Z njo smo v mislih čustvovali nad izgubljenimi ljubeznimi, nad starim duhom Portugalske in se podzavestno še bolj privijali k svojim najdražjim. Kaj kmalu smo poplesavali, kot njeni elegantni boki, ob ritmih pesmi, ki se z neverjetnim optimizmom spominja njene babice. Njena graciozna statua je pol afriška in pol portugalska, pokaže na svoje telo in ga razdeli na polovico. Na odru se premika kot gazela. Redke so ženske, pri katerih se izjemna prezenca v glasu in stasu v istem trenutku združi z neizmerno karizmo. In redki so večeri, ko ti je to dano videti in slišati.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ej, ta Mariza mi je naredila večer! Zahvaljujoč tebi in tvojem blogu!
B5

11:50 AM  
Blogger Morska deklica said...

Borut, meni je pa tvoj komentar naredil lepo jutro :-) Z neta si lahko naložiš kar nekaj njenih pesmi in si pričaraš še kakšen lep večer.

12:23 AM  
Blogger Irena said...

katka, jaaaaaaa. tocno tako je bilo... bravo!!!!!! mmm, hocem se...

4:34 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ja, Ihi, pa dobra družba je tudi bla :-) Vse skupaj.

5:43 AM  
Blogger Ivan Ž. said...

Meni je bilo sicer kul, a nisem bil tako zelo navdušen, mi je gužva morda malce prišla do živega.

Staram se, jebiga. :)

9:56 AM  
Blogger Morska deklica said...

A sta vidva predčasno zapustila koncert ali sta samo iskala svoj večji prostor po soncem, pardon, streho Križank :-?

12:09 AM  
Blogger Ivan Ž. said...

Šla sva na pir (okej, jaz sem spil tisti pir :) ), potem pa sva se prestavila na stran, kjer je bilo nekaj več prostora.

1:20 AM  
Blogger Irena said...

aha, lisjaka, na pir, a?
sta kr na lepem zginla.. sm mislila, da vaju je romanticna glasba odnesla kam drugam :-)

4:07 AM  

Post a Comment

<< Home