Monday, May 21, 2007

Zakaj nekatere ideje preživijo in druge umrejo

Ideja preživi, če je enostavna, nepredvidljiva, konkretna, kredibilna, čustvena in če za njo stoji zgodba, je zapisano v knjigi Made to stick. Na prvi pogled nekaj, kar vsi vemo, ampak če bi bila zadeva tako simpl, bi vsakodnevno producirali noro dobre ideje (sticky ideas, kot jim pravita avtorja). Pa jih ne :-) Danes sem se v službi dobesedno zalimala v tole knjigo.

9 Comments:

Blogger nadangel said...

Tele ideje ti pa zadnji cajt dajo dela, ha? No, jaz itak čisto po kmečki pameti ugotavljam, da je razlika med uspehom in povprečnostjo lahko tako minimalna variacija v ideji, da včasih kar boli...predvsem tiste, ki so pod ali na liniji povprečnega :)

2:49 AM  
Blogger Morska deklica said...

Zato so pa najbolj preproste rešitve oz. ideje, take, ob katerih si rečeš: "kako logično, ja! Pa kako se nisem tega sam spomnil!" :-)

5:46 AM  
Blogger nadangel said...

exactly...

6:41 AM  
Blogger Metatron said...

Vsake toliko časa priletim na ta blog in pogledam kaj je gor. Danes sem v financah prebral naslov, ki pa nekako paše na tvoj blog.

http://www.finance.si/?MOD=show&id=182314&src=pj220507

Upam, da te nisem kakor koli užalil ali drugače prizadel, samo naslov je bil tko posrečen da se mi je kr nasmehnilo in sem se spomnil na tvoj blog.

Če tega ne boš videla kot šalo, se ti iskreno opravičujem za ta komentar.

12:03 AM  
Blogger nadangel said...

jah, asociacije :)

12:26 AM  
Blogger Morska deklica said...

Metatron, zakon!!! Ja, moje telo je itak v Kopenhagnu, misli pa malo sredi ljubljane, malo v morju. So me že večkrat napadli, vsi mogoči pobarvali, popacali in sedaj celo oblekli v muslimansko ruto. Sem že vsega hudga navajena :-)

1:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

POtem bi ti bila ta knjiga prav tako všeč. Je polna lepljivih idej, enostavnih smernic proti boljšem.
B5

3:01 PM  
Blogger Irena said...

sej po moje ti je ruta prav pasala :-)

6:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Iskanje pozornosti?:D

3:16 PM  

Post a Comment

<< Home