Tuesday, October 30, 2007

Ena o PR-ovcih in njihovih trikih

Kot poroča danes STA:
Tiskovni predstavnik FEMA pripravil konferenco brez novinarjev

Washington, 30. oktobra (STA) - Nekdanji tiskovni predstavnik ameriške zvezne agencije za posredovanje v izrednih razmerah (FEMA) Pat Philbin bo še nekaj časa iskal službo, saj ga po njegovih zadnjih potezah ne bodo premestili na novo delovno mesto tiskovnega predstavnika nacionalnega direktorja za obveščevalne dejavnosti. Philbin je pretekli torek namreč pripravil novinarsko konferenco, na kateri pa ni bilo novinarjev, ampak so vprašanja postavljali kar uslužbenci FEMA.
Vodja FEMA David Paulison je še v ponedeljek izrazil ogorčenje nad dogodkom, minister za domovinsko varnost Michael Chertoff pa je omenjeno novinarsko konferenco označil za eno največjih neumnosti, ki jih je videl v vsej svoji zgodovini dela za vlado.
Philbin je sklical novinarsko konferenco o kalifornijskih požarih, vendar je medije o tem obvestil le 15 minut pred začetkom. Zato na njej ni bilo novinarjev, Philbin pa je zadolžil zaposlene v oddelku za odnose z javnostjo, da Paulisonovemu namestniku, upokojenemu generalu Harveyju Johnsonu, zastavljajo vprašanja. Pravi novinarji so lahko dogajanje le poslušali po telefonu, niso pa smeli postavljati vprašanj.
Philbin je bil predviden za tiskovnega predstavnika nacionalnega direktorja za obveščevalne dejavnosti Mikea McConnella, ki mu je že sporočil, naj si poišče drugo službo. Vodja FEMA Paulison je še posebej jezen, ker so v zadnjih dveh letih trdo delali za izboljšanje verodostojnosti agencije, ki je bila na dnu po klavrnem posredovanju v New Orleansu leta 2005 med poplavami po orkanu Katrina.
FEMA si je za dosedanje posredovanje v Kaliforniji prislužila dobre ocene, Philbin pa je s svojim dejanjem ugled agencije znova ogrozil. Philbin je sicer sam prevzel odgovornost, general Johnson pa menda sploh ni vedel, da mu vprašanja zastavljajo njegovi lastni podrejeni.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Takole, pa se je g. Philbin vpisal med legende...

3:40 PM  
Blogger Morska deklica said...

Ja, mogoče bo celo nastal nov strokovni termin za take tiskovke-jim bodo rekli Philibinove tiskovke :-)

4:40 AM  

Post a Comment

<< Home