Thursday, October 25, 2007

Življenje je ...

"Življenje je vse, kar se zgodi od petka do ponedeljka," mi danes pade v oči na Mercatorjevem oglasu. Ti, tale Matej, finančni svetovalec z oglasa, ima pa hudičevo prav. Ste se že kdaj vprašali, kako/kakšen tempo živimo kaj zadnje čase? Na strokovni mizi o PR-u, ki sem jo vodila prejšnji teden v Ljubljani, je ena od sogovornic zanimivo opisala, da je šele v PR-u uvidela, kdo je njen pravi prijatelj, ker nikoli nima časa za prijateljske kave. "Tisti, ki to razume, je moj pravi prijatelj. Enkrat jo odpovem, drugič prestavim," je zatrdila. Urnik je pasji, nič ni oprijemljivega, ni načrtov, za kaj bo čas danes ali jutri. Le svak dan, ki ti prinese milijone novih stvari. Tisti, ki je preveč oseben, ki ni stroj, ki ne uspe preklapljati v tisočinki sekunde, je car, ostali odpadejo. Pa si tega res želimo, so naša telesa res skonstruirana za to, naše misli res stehnicirane? Si res želimo, da bo prvi in edini odgovor iz dneva v dan na vprašanje, kako, si, to, da sem utrujena (pa ne od športnih aktivnosti)?
Pa sem spet pri citatih, ampak eni ljudje res pametno govorijo :-), kot Petra Seliškar, katere film se vrti v Kinodvoru. "Edina revolucija, ki jo lahko ustvariš, je to, da si iskren do sebe". In dva sta definitivno-Kiki in Ažo. Ne samo, da sta iskrena do sebe, ampak z veliiikimi jajci. Pred šestimi leti sta bila pripravljena svoja življenja postaviti na kocko in se odrekati za točno določen cilj. Kiki ga je danes ponoči definitino dosegel. Zagotovo zadovoljen sam s sabo je kot osmi (v 2. etapi) od skoraj 80 udeležencev v tisti mali banjici, dolgi le 6,5 metra, z edinimi prijatelji/prijateljicami na krovu - mogoče s kakšno atlantsko morsko deklico, ki se mu je prikazovala na krovu, sicer pa čisto sam -, prejadral Atlantik in mojstrsko opravil z regato Mini Transat. In zato je ta post zanj in malo tudi za Urikuri (obljuba dela dolg), ker sem še pod vtisom orkanske burje, ki nam je za vikend na jadrnici predramila misli in postavila na svoje mesto, kaj pomeni biti zvest do sebe - to, da ne delamo preveč :-). Komaj čakam naslednji petek ... do nedelje!
Foto: Libor Svaček na Madeiri, jadralec-Kiki

8 Comments:

Blogger nadangel said...

Katka, nikoli ne bi verjela, koliko energije v zadnjem času porabim za to, da se ne pustim "zjeb.." in da mi poleg 'od petka do ponedeljka' ostane še kak popoldan. In mi ratuje, ampak z velikimi pretresi, ker eni pač enostavno ne morejo razumeti, kako imaš energijo plavat proti toku podrejanja ... Ampak meni se še vedno gnusi, da bi morala zabijat čas do kvote osmih ur, če vse, kar moram (in po navadi še več), opravim veliko prej ... A sem čudna?

4:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Za tvojga Urbana si je pa zmeraj vredno cas vzeti. Par kavic vsak teden - obvezno!
Toliko casa si v mojem kar pestrem urniku zmeraj najdem!
Se popoloma strinjam, da vsi počasi izgubljamo prijatelje ker za njih nimamo vec casa. Ampak pravi prijatelji zmeraj ostanejo!

4:24 AM  
Blogger Morska deklica said...

Luka: zanj si vzameva z Busterjem čas ne samo od petka do nedelje :-), pa za prijatelje tudi. Bolj smo umazani, lepše nam je :-) Ampak potem pride ponedeljek in delovnik, ki je in ga pravzaprav ni več, saj veš, na kaj ciljam. Znankin šef je rekel svoji sodelavki, da naj malo bolj pazi nase, ker je v povprečju 21 dni bolna na leto. Ampak ona je bolna, ker ji popušča imunski sistem in ne zato, ker bi hodila naokrog v kratkem krilu in brez štumfou :-)In ji je dal jasno in glasno vedeti, da drugi že stojijo v vrsti, če nekdo ne zmore. P.S. Naj si tvoja familija tudi vzame malo časa in nas pride kaj pogledat :-), če ne pridemo mi vas na tekmo.

5:04 AM  
Blogger Morska deklica said...

Dragi Nadangel: definitivno nisi čuna. Zdravstvena diagnoza bi bila zate: pametna in zdrava punca :-) Samo tako dalje, sploh kontra toku tvoje službene veleinštitucije.

5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pridemo spet kaj kmalu v Rajbnco, ampak še prej morata vidva priti na kosilce v novo rezidenco!
Tvoji kolegici pa želim vse naj naj in čim hitreje naj si najde novo službo, ker če ji že sedaj kvasijo take neumnosti se je bodo prav kmalu rešili!

3:09 AM  
Blogger Morska deklica said...

Luka, ko se bo začela tekaška sezona na dilcah, se nas/naju ne boste mogli znebiti v novem domovanju :-)

3:52 AM  
Blogger bralec said...

@ko se bo začela tekaška sezona na dilcah

od ponedeljka do petka. vidva že vesta kaj je to šport!! za močan osrčnik :))

pozdrav!

10:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Si že našla pozornost?:DD

1:16 PM  

Post a Comment

<< Home