Monday, August 21, 2006


Lenobe (z veliko začetnico) ni več

Lenoba ni bila kr ena barka. Bila je The Barka z The Posadko (karakterno fejst moška družbica, res mladi morski volkovi, ki so veeeeeliko svojega časa, denarja in pozornosti namenili Lenobi, no, da ne pozabim napisat, da so bili zadnja leta Vedno državni prvaki :-) Ko je kazalo, da bo lastnik prodal našo barčico, so me prijazno povabili, da smo skupaj harali po regatah. In imeli smo se nepozabno. Lenoba je doživela in preživela že marsikaj - viharje, pijavice, Katko za krmilom, ko smo nasedli (ampak, prosim, globinomer ni delal prav), lani na Barcolani v čez 30 vozlih zlom krmila in uspešno reševanje ... Ampak te dni pa ni preživela trka 13-metrske jahte, ki se je zabila vanjo (motornjakarji res ne poznajo pravil srečevanja na morju, brrrrr. Jadra imajo VEDNO PREDNOST!!! pa čeprav imate daljše, več denarja in nafte). Šel je trup, jambor, kobilica, skratka totalka. Policija jih je takoj zvlekla na kopno. Hudo ranjena Lenoba tako ne boveč predla od ugodja pod novim temno modrim genakerjem (mmmmm v krmo) in na njej se več ne bodo mogle spletati vezi, ki jih lahko splete le morje.

P.S. Gob na Gorenjskem ŠE ni, veter pa je. Takole sta se v nedeljo igrali dve Urški - ena, ki je bila to le en teden, in ena (na počitnicah), ki je to že devet let. Fotkal pa ata.

8 Comments:

Blogger itn@ said...

O, to je pa res smola :(

12:32 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ja T., naši zavezniki, naši prjatli, bližnji sosedi v marini...pa so šli. Ta teden predlagam trening, bom dala na naš forum.Za?

12:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sigurno so, a si dobr pogledala :-)

12:43 PM  
Blogger Morska deklica said...

@Gospodar gob in zaslužni član gobarske družine Ribnica :-)! Tam so že take gorenjske višine, da več golobi ne letajo (in s tem tudi ne jejo:-)) - samo planinski orli -, zato jih ŠE ni. Grem pa kmal na jug, izvoz zahod, ker me mama že dela živčno z njeno statistiko - po 15 jurjev dnevno in podobno.

1:29 PM  
Blogger itn@ said...

Predlagaj, jasno, mogoče bomo imele srečo in imamo vse čas. Jaz imam.

6:13 AM  
Blogger Irena said...

skoda za lenobo... najbolje, da gledas na to, daje cas za novo lenobo, seveda z drugim imenom, recimo soncica :-)

4:02 AM  
Blogger Morska deklica said...

No, Lenobci, kaj pravite? Mi smo zbrali novo ime!!!!

8:41 AM  
Blogger jana said...

Kakšna škoda za Lenobo :(

8:21 AM  

Post a Comment

<< Home