Thursday, August 31, 2006




Kje so naše barke?

Včerajšnji večer z dobro domačo papico :-) je bil posvečen povratku jadralske ekipe Adria 4ocean z regate Les Sables-Azori-Les Sables. Veselje ob snidenju nepopisno. Pripovedovanje sem spremljala z odprtimi očmi. Boljše kot večerni kino, saj se mi je ob domišljiji vse izrisovalo pred očmi. Še posebno ob napeti razlagi, kako so Ažota čakali na čolnu pred Les Sables d'Olone, ob zaključku druge etape iz Azorov, in niso vedeli, ali je četrti ali tretji. Ko so za trenutek mislili, da so šle stopničke po zlu, se je nad njih zgrnila gromka tišina, kar naenkrat pa je nepogrešljivi Jure, njun vremenolog, začel vpiti Pr-ovki: »Tretji smo, tretji smo!!!« Po prečkanju cilje črte se je Ažotu pridružil na barki in znova sta skupaj objeta vpila: »Tretji smo, tretji smo«, prijateljici pa so kar lile solze sreče. Še sedaj me sprelevi srh po celem telesu. Ažo (na Anini slikci na cilju) je tako kot prvi Slovenec stal na stopničkah najtežjih oceanskih solo regat z miniji (le 6,5 metra dolge jadrnice. Predstavljajte si, kot bi na oceanih jadrali v svoji domači banji :-)), kar pa velja za krono v jadranju. Kiki odličen sedmi med 70 jadralci.
»Užitek nekateri povezujejo z nezdravo hrano, seksom in prekrokanimi nočmi. Ampak isti pravi užitki so povezani s trenutki, ko presežeš samega sebe, ko presegaš meje, za katere sploh nisi vedel, da obstajajo. Siguren sem, da je sončni zahod za nekoga, ki je preplezal težko plezalno smer nekaj popolnoma drugega kot za nekoga, ki se je zbudil po pijanski noči. Čeprav oba gledata v isto sonce … Užitki, ki sva jih našla na oceanu, ioso običajni. Ko jih doživiš, šele razumeš, kako veličastni so in da takih ne moreš najti nikjer drugje,« lani Ažo zapiše v mailu iz Brazilije, po prejadranem Atlantiku na regati Mini Transat.

-V spomin na 31.8.2003: Prav tisti dan je pred Izolo prijatelj Ažo v orkanski tramontani izgubil jambor, mi pa smo na jadrnici Esimit na regati 100 milj Garde le nekaj metrov po cilju zaradi okvare krmila in orkanske tramontane, ki je potopila 21 jadrnic, jadralce pa so iskali s helikopterji in infrardečimi žarki, ker se je vse penilo, takole končali (+ porušili zid in hiško na dvorišču - fotkal pa sojadralec na trotla). Predstavljajte si, da ješ na dvorišču (tako, kot so lastniki te vile ob Gardi) in kar naenkrat nad sabo zagledaš jambor 20-metrske jadrnice :-) Naslednji dan, ko smo reševali barko, smo bebavo zrli v bonacasto gladino Garde, kot bi želela povedati, saj znam biti tudi mila.

-stanje morja 31.8. 2006: rahlo vzvalovano, maestral (NW) do 8 vozlov, sonček :-)

7 Comments:

Blogger pubec said...

dvepiki se je zmotil, ker bi moral to napisat pubec

4:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tvoj alter ego?

8:33 AM  
Blogger Morska deklica said...

Odkar ima Domen dve piki blog, živi dvojno življenje, ker mora skrbeti še za alter ego, imenovan Pubec. Takole Pubec, pardon Domen .., ne bo šlo več. Urban ti je lepo napisal, da si priznaj, da si odvisen od bloganja, potem bomo pa že pravega strokovnjaka našli skupaj za tvojo ozdravitev. Ampak najvažneje je, da priznaš samemu sebi :-)

8:52 AM  
Blogger pubec said...

ja, pa saj sem vama obema razložil moj case of catch 22... a se bomo na čolnih kaj vidli, al bo ful gužva?

3:49 PM  
Blogger Morska deklica said...

U. ima akreditacijo za ned., jaz ne, ker imam jutri prijateljičino poroko in ne vem, ali bo trajala do nedelje :-)

5:03 PM  
Blogger pubec said...

slišim pa, da si v izbrani družbi :) malo je sicer hripav, ampak se boš že znašla, a ne?

2:38 AM  
Blogger Morska deklica said...

Ne morem verjet, pa vi ste ko ene papige :-) Ja, to sva se zato tako odločila, da prideva na naslovnico Direkta ali pa kakšnega angleškega trač časopisa ;-) Škoda, da jutri ne bomo skupaj na morju.

3:58 AM  

Post a Comment

<< Home