Tuesday, August 29, 2006


Strast s tisočimi obrazi

Strast so v antiki zdravili kot bolezensko, celo obsedeno stanje. Še dobro, da smo leta 2006 :-) Te dni sem, tudi službeno, veliko izrekala to besedo. Navsezadnje revija JAZ govori o ljudeh s strastmi. In danes je za nami uspešen dan, ker smo začrtali nov slog naslovnice. Take, v katero verjamemo vsi in v kateri bo, verjamem, novi urednik fotografije lahko zasvetil v svoji pravi in polni luči. Pa ne povem kakšne, šlik korenček :-), bo treba počakat do konca septembra.
Čeprav najprej ob besedi strast pomislimo na ljubezensko in seksualno strast (včasih pride kar mimo na kolesu v stari Ljubljani), je strasti še veliko. Delujejo pa po zakonu narave: močnejši veter je, bolj bo močnemu ognju-strasti dal še večjo moč. Sama prisegam na to, da vse, kar počnemo v življenju, moramo početi s strastjo. Za to živimo, ker če ne smo le »prozorni« ljudje brez fluida, čisti pasivci. Bega me le to, da imajo strasti in odvisnosti isti možganski center, ne glede na to, kako se na zunaj razlikujejo.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nekoč je bila debata o jin in jan, o new-ageovski usklajenosti obeh polov ki jih nosimo v sebi, pomirjenosti s samim seboj. Ter tudi na en način blaženost in mir ki nam ga prinese.
Ne želim si tega. Hočem skakat iz minusa v plus, doživeti vse slabo in hkrati vse dobro.
Hočem kurčev ultimativni roller coaster!

3:16 PM  
Blogger pubec said...

Anonimni, kdo, razen samega sebe, pa lahko kontrolira anarhijo v tebi?

3:26 PM  
Blogger Morska deklica said...

Pa saj če imaš strasti v življenju, ki nam dajejo življenjski zagon in pomembne dražljaje, ne pomeni, da ti gre samo dobro, samo v plus. Za to, kar si pa anonimnež želiš, so pa najboljši luna parki :-)

1:57 AM  

Post a Comment

<< Home